Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی گروه جامعه شناسی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی گفت: گردشگری بین‌المللی می‌تواند ابزاری برای مقابله با ایران‌هراسی باشد اما رونق بیشتر گردشگری وابسته به تصویری است که از ایران از نظر سیاسی، اقتصادی و... شکل می‌گیرد.

ندا رضوی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص طرح پژوهشی تصویر ایران در رسانه‌های عمومی و اختصاصی گردشگری اظهار کرد: امروز گردشگری به ویژه گردشگری بین‌المللی در کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه در خدمت افزایش رشد اقتصادی، تنوع‌بخشی به محصولات و رقابت‌پذیر کردن اقتصاد قرار گرفته است اما جذب گردشگران بیشتر و ثروتمند مستلزم فرایندهای پیچیده بازاریابی و عرضه خدمات و محصولات با کیفیت در این صنعت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: در طرح پژوهشی بررسی تصویر ایران در رسانه‌های عمومی و اختصاصی گردشگری در صدد هستیم شناختی دقیق و روزآمد از وضعیت تصویر و نگاهی که به ایران می‌شود، در رسانه‌های پرمخاطب دنیا و در شبکه‌های اجتماعی به دست آوریم زیرا بازاریابی و تحریک تقاضای گردشگری بین‌المللی ایران مستلزم شناخت و سپس بی‌اثر کردن تصاویر منفی و بهبود تصویر است.

عضو هیات علمی گروه جامعه‌شناسی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی ادامه داد: واقعیت این است که اکنون در دنیا نه تنها رسانه‌های جریان اصلی و پرسابقه نقش ضمنی مهمی در معرفی و بازاریابی مقاصد دارند بلکه بخش چشمگیری از فعالیت‌های برندسازی مقصد، تولید و اصلاح تصویر مقصد و اصلاح هویت رقابتی مقصد در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی آنلاین را شکل داده و نشر می‌دهد.

تصویر مخدوش شده از یک مقصد گردشگران را برای سفر تحریک نخواهد کرد

رضوی‌زاده با اشاره به بخش‌هایی از کتاب هویت رقابتی گفت: همانطور که سایمون آنهولت در کتاب مشهور هویت رقابتی، مدیریت نوین برند برای ملت‌ها، شهرها و سرزمین‌ها گفته، از یک طرف صنعت گردشگری به شکل‌دهی و حفظ تصویر ملی کشورها کمک می کند و از طرف دیگر خود به این تصویر وابسته است و کشورها برای جذب گردشگر نیاز دارند چیزی بیش از محصولات گردشگری خود را به مشتریان بالقوه عرضه کنند؛ آن‌ها پیش از هر چیز «تصویر» خود را در رسانه‌ها عرضه می‌کنند و اگر این تصویر منفی، قدیمی، کلیشه‌ای یا مخدوش و گمراه کننده باشد، جذاب نخواهد بود و گردشگران بالقوه را در کشورهای خود برای خرید تور و سفر به این مقاصد تحریک نخواهد کرد.

وی ادامه داد: زمانی که گردشگری به کشور یا مقصدی سفر نمی‌کند، تجربه‌ای از بازدید مستقیم ندارد و با واقعیت‌ها از نزدیک آشنا نمی‌شود و تصویری ناقص و کم‌کیفیت صرفا از دید رسانه‌ها، ادبیات یا تجارب دیگران در ذهن او شکل می‌گیرد که این موارد لزوما منطبق با واقعیت نیست و حتی ممکن است این تصویر بر مبنای پیش‌داوری‌ها، سوءبرداشت‌ها یا رویدادهای تاریخی تقریبا فراموش شده شکل گرفته باشد.

تاثیر غیرمستقیم تصمیمات سیاسی یک کشور در جذب گردشگران

عضو هیات علمی گروه جامعه‌شناسی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی در مورد کتاب‌ هویت رقابتی خاطرنشان کرد: آنهولت در این کتاب تاکید می‌کند ادراک منفی از یک کشور به راحتی و به سرعت قابل تغییر و اصلاح نیست و مجموعه‌ای از عناصر مختلف به هویت رقابتی یک کشور شکل می‌دهد از جمله محصولات و صادرات، سرمایه‌گذاری‌ها، تعاملات فرهنگی و ورزشی، گردشگری(به دلیل تجارب دست اولی که رخ می‌دهد)، رفتار مردم آن کشور(اعم از رهبران، ستاره‌های ورزشی، هنری و عموم مردم) و بالاخره تصمیمات سیاسی دولت‌ها که در رسانه‌ها منتشر می‌شود. از همین رو تمام این موارد به طور غیرمستقیم بر جذب گردشگران تاثیر دارد.

رضوی‌زاده در خصوص تاثیرات گردشگری بین‌المللی بر اقتصاد کشورها بیان کرد: اگرچه گردشگری بین‌المللی می‌تواند ابزاری برای مقابله با ایران‌هراسی، تقویت دیپلماسی عمومی، افزایش قدرت نرم ایران در داخل و خارج و بازاریابی بین‌المللی کالاها و خدمات باشد اما رونق گردشگری وابسته به تصویری از ایران است که در بخش‌های دیگر اقتصاد، اجتماع، فرهنگ و سیاست کشور شکل می‌گیرد و به روش‌های مختلف جهان از آن مطلع می‌شود. هر بهبود در عناصر هویت رقابتی می‌تواند منجر به بهبود در سایر عناصر شود و دستاوردهای مادی، معنوی، سیاسی و اقتصادی به همراه داشته باشد.

وی افزود: هر کژکارکردی در یک بخش می‌تواند تاثیر منفی بر بخش‌های دیگر بگذارد؛ به عنوان مثال صدور محصولات باکیفیت از یک کشور هویت رقابتی آن را ارتقا می‌دهد و تمایل مردم برای سفر به آن و سرمایه‌گذاری در آن کشور را افزایش می‌دهد. باید توجه داشت در این مسیر میهمان‌نوازی مردم از گردشگران به بهبود تصویر آن کشور کمک می‌کند.

شهرت مثبت یا منفی یک مقصد فرایند جذب گردشگران را پیچیده خواهد کرد

عضو هیات علمی گروه جامعه‌شناسی پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی ادامه داد: همچنین تصمیمات و اقدامات سیاسی حکومت‌ها می‌تواند این تصویر را بهبود بخشد یا مخدوش کند. چنان که آنهولت می‌گوید «اگر شما خودتان برند کشورتان را نسازید، دیگر دولت‌ها یا عاملان دیگر این کار را می‌کنند؛ با کلیشه‌های آشنا، ساده، منسوخ و غالبا غیرمفید». در نهایت بسته به شهرت مثبت یا منفی یک کشور یا مقصد فرایند جذب گردشگران می‌تواند آسان یا دشوار، ارزان یا گران و ساده یا پیچیده باشد.

رضوی‌زاده تصریح کرد: برای رونق گردشگری صادرات و بهره‌برداری از سایر مناسبات اقتصادی و فرهنگی و سیاسی مهم است که توجه کنیم در فضای عینی و روزمره زندگی کشور چه اتفاقاتی رخ می‌دهد و در فضای رسانه‌ای چه تصویری از ایران بر اثر اقدامات و تصمیمات ما شکل می‌گیرد.

تاثیر تصویر یک کشور بر احساس تعلق شهروندان و هویت ملی آن‌ها 

وی اضافه کرد: همچنین نباید فراموش کرد که تصویر یک کشور فقط برای خارجی‌ها نیست. تصویر کشور و هویت رقابتی آن در مقایسه با سایر کشورها می‌تواند بر احساس تعلق شهروندان به کشور و هویت ملی آن‌ها تاثیر بگذارد و پیامدهای اجتماعی خاص خود را داشته باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهشکده گردشگری جهاد دانشگاهی گردشگري گردشگر ایران هراسی توسعه گردشگري مقصد گردشگری در ایران سفر ایران هراسی جذب گردشگر جذب گردشگر خارجی فرهنگ سیاست اقتصاد اقتصاد گردشگری هويت ملي گردشگری بین المللی جذب گردشگران رسانه ها شکل می گیرد رضوی زاده یک کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۸۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویداد بین‌المللی «فارِس اواردز ۲۰۲۴» برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمد ماجد، کمیسر سازمان جهانی تبلیغات در ایران گفت: این رویداد با نام «فارِس ابراهیم ابوحمد» به عنوان یکی از بزرگترین نسل آفرینان رسانه و تبلیغات در قرن بیستم، نام گذاری شده است. 

ماجد ادامه داد: جایزه «فارِس» در حوزه‌ مسئولیت اجتماعی و پرورش ستارگان آینده، بر معرفی افرادی تمرکز دارد که برای تعالی نسل بعدی و تمهید شرایط رشد استعدادهای جوان نقش ویژه‌ای ایفا کرده‌اند.

 کمیسر IAA در ایران افزود: این رویداد روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت از ساعت ۱۴ تا ۱۸ در استیج اینوتکس و با حضور و سخنرانی اساتید برجسته‌ و چهره‌های شاخصی از کشورهای هلند، استرالیا، روسیه، چین، ترکیه، مالزی، لبنان و شماری از اعضای هیئت مدیره سازمان جهانی تبلیغات (IAA) برگزار می‌شود.

ماجد در ادامه با اشاره به سایر برنامه‌های سازمان جهانی تبلیغات در نمایشگاه اینوتکس گفت: به مناسبت ۵۰ سالگی حضور ایران در سازمان جهانی تبلیغات، اعضا و فعالان حوزه رسانه و ارتباطات بازار در سومین روز از برگزاری نمایشگاه اینوتکس گردهم می‌آیند تا به بررسی آخرین وضعیت فعالیت‌های این سازمان بپردازند.

وی تصریح کرد: نشست پنجاه سالگی سازمان جهانی تبلیغات (IAA) در ایران، علاوه بر استفاده از تجربیات اساتید و خبرگان بین‌المللی این حوزه، به بررسی شرایط و زمینه‌های رشد و پیشرفت نسل آینده از منظر اندیشمندان ایرانی می‌پردازد. 

ماجد ادامه داد: سازمان جهانی تبلیغات به عنوان نهاد بین المللی حوزه ارتباطات و بازار (MARCOM) از سال ۱۹۳۸ (۷ سال قبل از شکل گیری سازمان ملل متحد) به استانداردگذاری، نظم گ‌دهی، طراحی رگولاتوری و سلف رگولاتوری‌ها، آموزش، انتقال فناوری و تکثیر و انتقال دانش در عرصه بین‌المللی می‌پردازد و امروز با بیش از ۸۶ عضو جهانی، از بالاترین سطح تأثیرگذاری در بین متخصصان و جوانان حوزه رسانه، مارکتینگ، تبلیغات و توسعه بازار برخوردار است.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، «فارس ابوحمد» نیز که طی پنج دهه فعالیت حرفه‌ای در  سازمان جهانی تبلیغات (IAA)، چهار دوره قائم‌مقام و سه دوره پرزیدنت و دبیرکل این سازمان بوده است، به عنوان موثرترین حامی رشد و تعالی جوانان کشورهای کم‌برخوردار شناخته شده و بسیاری از بزرگان تبلیغات و رسانه در کشورهای آسیایی و اروپایی در زمره شاگردان او هستند.

 اینوتکس ۲۰۲۴ از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود. این نمایشگاه میزبان بیش از ۴۵۰ مجموعه شرکت‌کننده و ۲۰ رویداد و بخش جانبی‌ خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • باقری:همکاری تهران و دوشنبه برای مقابله با تروریسم ضروری است
  • تلاش برای تحقق وحدت و تقریب جزء اولویت های ماست
  • رسانه‌ها به مساله مطالعه ضریب بدهند
  • دانشجویان آزادی‌خواه حامی غزه را با شرایط ویژه پذیرش می‌کنیم
  • حرکت بر لبه فناوری، راهبرد ارتش برای مقابله با تهدیدات مدرن است
  • بازتاب حضور گروسی در ایران در رسانه‌های بین‌المللی
  • بازتاب حضور گروسی در اصفهان در رسانه‌های بین المللی
  • رسانه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • رویداد بین‌المللی «فارِس اواردز» برگزار می‌شود
  • رویداد بین‌المللی «فارِس اواردز ۲۰۲۴» برگزار می‌شود